woensdag 2 april 2014

Spring break in de sneeuw

 

Lekker erop uit naar die mooie Rockies nu de kinderen een weekje vrij zijn. Vorig jaar waren we aan de Alberta kant geweest van de Rocky Mountains en nu zijn we door gestoken over de Kicking Horse Pass naar British Colombia.

Volgens de route beschrijving naar het Ramada Limited hotel in Golden zou het van deur tot deur iets minder dan 6 uur rijden zijn. Met mijn Nederlandse achtergrond klinkt dat ondoenlijk. Hier is het normaal Toch verliep het snel. Iedereen met een rijbewijs nam zijn beurt. Ook Ivo heeft een stuk gereden op de snelweg en op een landelijk weggetje op zoek naar een boom om te kunnen plassen. Alles bij elkaar heeft hij bijna een uur gereden onder begeleiding van zijn vader. Het voelt alemaal erg onwennig ondanks dat Ivo het voor een eerste keer “snelweg rijden” niet slecht deed en een snelle leerling is.

photo

We reden de bergen in onder een flink wolkendek waardoor het allemaal somber en grijs leek.

Na de picknick met de broodjes van de plaatselijke warme bakker uit onze stad ging de zon schijnen en konden we meer en meer genieten van die prachtige wegen tussen de prachtige bergen.

photo (2)

Het was goed dat we niet eerder waren weggereden want de Kicking horse pass had tussen de middag dicht gezeten om sneeuw op lawine gevaar te testen. Het had de dagen ervoor flink gesneeuwd.  Ik vraag me nog steeds af hoe ze dat doen.

Even voor Golden zag het aardig groen dus de vele sneeuw was echt heel lokaal geweest in de bergen.

P1040191

Eigenlijk kwamen we te vroeg aan bij het hotel maar we mochten de kamer al op. Een ruime kamer met een echte keuken eraan vast. Vera heeft al in het zwembad gelegen.

Ondanks die eigen keuken zijn we toch beneden in het dorpje bij de plaatselijke chinees wat gaan eten. Daarna hebben we voor de dag van morgen een wat eten gekocht bij de plaatselijke Sobeys. Voor het eten hebben we de enige bezienwaardigheid in het stadje bekeken: the Timber wood coverded bridge. Een mooi staaltje vakmanschap.

P1040196             P1040199

P1040195           P1040194

Bij terugkomst in de hotelkamer heeft Dick Vera geholpen met huiswerk maken en ik ben samen met Ivo de tekst aan het leren voor zijn rol als Prince Charmless in THE school play.