vrijdag 4 april 2014

Meer sneeuw

 

Op zo’n 100 km. rijden hier vandaan is er het Kootenay National Park bij Radium Hot Springs. Het was weer een hele andere weg om te rijden dan gisteren maar ook weer heel rustig. Deze keer was het een smalle weg die langs de bergkammen slingerde met uitzicht op meadows van de rivier, soms bevroren en soms stromend. In de verte zagen we hele grote groep herten en later bleek dit niet de enige groep te zijn.

Bij aankomst in het park gingen we eigenlijk direct door een smalle kloof verder over de snelweg.

P1040293               P1040294   

We wilden graag even gaan wandelen maar het viel niet mee om weer een hiking trail te vinden. De één was gesloten door een aanwezige crougar (een wilde katachtige) en de ander was dicht door een weggeslagen brug etc. Op het eind konden we dan toch langs een canyon lopen (marble canyon). Eigenlijk verbaasde het mij dat deze niet gesloten was want hier liep je over een pad met een dik sneeuw pak dat net zo hoog was als de railing. Oftewel je liep boven langs de diepe kloof zonder enige bescherming. Het gaf wel hele mooie plaatjes als je naar beneden durfde te kijken.

P1040253         IMG_4980

P1040252Dit was de natural bridge.P1040254P1040272

Op de terugweg zijn we nog even wezen wandelen bij het Dog lake. Het was een hele zoektocht om het pad te vinden. Zo in de winter, buiten het wandelseizoen, wordt hier niet veel gedaan om het aantrekkelijk te houden voor toeristen. Uiteindelijk vonden we onze weg door de smeltende sneeuw.

P1040275

Uit het park wilden we ons zelf verwennen op een Tim Horton`s (de zeer populaire Canadese tegenhanger van Starbucks). Eigenlijk zijn we hier niet zo fan van maar Dick  had nog als gift van zijn voetballers een gift card gekregen en die moet natuurlijk wel op. Wat blijkt in Radium was er geen Timmy`s. Ongelooflijk want overal in Canada staan ze, dagelijks, in lange rijen te wachten bij het drive thru loket.

We zijn maar terug gereden naar het hotel om wat te lezen en te luieren voordat we naar een restaurant zijn gelopen, ook al iets wat hier niet gebruikelijk is.  We hebben wederom een gezellige maaltijd met de kinderen gehad. Zichtbaar weten zij te genieten van deze dagen met het gezin. Wij genieten daar dan des te meer van.

Terug in het hotel heb ik Ivo weer geholpen met de tekst voor zijn school play.