zondag 6 april 2014

De sneeuw kan nog erger

 

Onze laatste vakantiedag was aangebroken. Uitchecken en op weg naar huis. Eerst wilden we nog een wandeling maken bij het mooie Lake Louise. Dat meer kun je natuurlijk niet zien in de winter want dan is het mooie groen , blauwe water bedekt door sneeuw en ijs. Toch blijft het daar mooi en soms zie je die typerende kleur zelfs door het ijs en sneeuw heen.

photo

P1040298

We wisten echter niet dat er zoveel sneeuw was gevallen. De winnaar van hoeveelheid sneeuw is toch echt wel Lake Louise. We liepen er naar toe tussen hoge muren van sneeuw.

Op het meer zelf liepen we door hoge sneeuw naar de overkant, een bevroren waterval, zo’n hele mooie blauwe Styrofoam kleurige (maar dat zie je niet op de foto).

P1040303                P1040305

Via het “gewone” pad liepen we terug naar het bekende sjieke hotel. En we waren niet de eerste die dat deden.

P1040311

De warme chocolademelk in het hotel ging er goed in en was wel verdiend. Het was maar goed dat we even naar binnen gingen want het was weer heel hard gaan sneeuwen. Toen we buiten kwamen was het zicht zo slecht dat we het hele meer en zijn hoge bergen niet meer konden zien. Dikke vlokken sneeuw daalden neer op alles en iedereen. Ineens was het niet meer zo erg om weg te gaan.

Via the Icefields parkway zijn we halverwege de Rocky Mountains richting het oosten gegaan. Ineens was er weer een blauwe lucht met zonnig weer en leek de sneeuw definitief weg te zijn.

P1040314 

Gezien de goede wegcondities en de zeer rustige weg hebben we Ivo weer eens laten rijden. Zijn rijbewijs was in Britisch Colombia niet geldig maar nu we de grens met Alberta hadden gepasseerd mocht hij weer. Het was een goede training in het nemen van bochten terwijl je soms ook nog moest stijgen en dalen. Hij heeft één stop moeten maken voor een paar wilde schapen op de weg. Toch wel speciaal: 14 jaar en al hebben gereden in de bergen en moeten uitwijken voor overstekend wild.

De laatste uren erna hebben Dick en ik om de beurt gereden en dus om de beurt naar een filn kunnen kijken achterin de auto. Eigenlijk is een rit van zes uur helemaal geen probleem meer voor ons. Aan het begin van de avond waren we weer thuis en konden we nog een familiefilm kijken ter afsluiting van deze wederom mooie dagen in de bergen.