zondag 19 januari 2014

Gewoon ongewoon

 

De scholen zijn weer gewoon twee weken in volle gang bezig. Dat betekent weer ‘s ochtends op tijd voor de bus zijn. Lunchboxen niet vergeten (wat dus soms weer wel gebeurd). Helpen met supervision en hot lunches bij Ivo op school en bij thuiskomst weer huiswerk maken of naar de schaatsclub. Op vaste dagen haal ik Vera op om haar naar schaatsen te brengen of op woensdag naar de ijsring om schaatsles te geven. In het weekend staat de indoor soccer van Dick en Ivo centraal.

Daarmee is ook weer het vrijwillegerswerk en fundraising begonnen. Ik heb een keer de nieuwe, kleine (meestal drie jarige) schaatsers opgevangen en ze naar de juiste kleedkamer mogen wijzen. We hebben ook al weer een bottle drive gedaan met Ivo’s school om zo wat geld te verdienen voor zijn dure schoolreis ($2800) aan het einde van het jaar. Hier zijn de ouders van de lagere school, die er aan vastzit, het niet eens dus komen er ook weer de conflicten om de hoek kijken. De bottle drive blijft een hele klus. Wij moesten de deuren langs in de kou.

WP_20140111_001 Dit is in een willekeurige wijk toen ik zat te wachten op de leerlingen in mijn auto.

De hoeveelheid van flessen ophalen viel ook nog eens tegen. In twee wijken zagen we andere clubs/ scholen bezig met een bottle drive of men zij dat er al eerdere waren geweest. Ivo rekende uit dat op iedere 12 huizen je één zak met flessen kreeg. Ondanks dat het sorteren van die flessen, blikjes etc. erg vies werk is, wordt het steeds populairder. Het zal wel goed verdienen. Onze opbrengst viel tegen en vanavond heb ik, (min of meer) in het geheim een vergadering bij iemand thuis om te praten hoe we verder gaan met fundraising in Junior High.

Dit waren allemaal gewone dingen. Net zoals dat we Vera straks weer kunnen ophalen van een sleepover die haar vriendin had georganiseerd voor een verjaardagsfeestje. Op dinsdag had ik dan nog mijn naailessen en op donderdag een hele leuke, gezellige bijeenkomst van ons quiltclubje. Vrijdagochtend Vera om 6.30 (in de ochtend) op het ijs krijgen gaat helaas ook nog door. Ook de beurten die je moet nemen om muziek te draaien. We konden zelf nog wat langlaufen om op conditie te blijven. Dat gaat nu niet meer, want het weer is hier nu heel ongewoon warm.

We hebben al een paar dagen temperaturen boven nul. Heerlijk, zeker als de zon er ook nog bij schijnt. Het schoon bikken van de oprit is dan geen straf. Veel sneeuw smelt weg en de wegen in de woonwijken worden schoongemaakt van het dikke pak sneeuw/ ijs op de wegen. Je snapt wel dat het hier en daar spekglad is als de smeltplassen weer opvriezen in de nacht.

WP_20140117_005 Hier is onze straat geschraapt en in het midden maken ze een muur van het schaapsel. Dit betekent dat je dus niet te ver moet wegsteken als je uit je garage komt en soms moet je even tegen de richting inrijden om op de hoofdweg te komen (of je rijdt je hele crescent af in de goede richting).

Later komt er dan een machine die het “op maait” en in een vrachtwagen spuit.

WP_20140117_007

Alle auto’s die dan nog op straat staan geparkeerd zijn de klos. Zij worden weggesleept door de politie.

Dit gaat dag en nacht door. We hadden de pech dat ze dit ‘s nachts deden in onze straat waardoor je het schrapen en heen weer rijden met grote wagens (met van die achteruitrij piepjes) goed hoort. Als het weer gaat sneeuwen begint dit allemaal van voren af aan. Werkgelegenheid genoeg hier.

Op sommige wegen in de stad gebeurt dit niet en dan kom je in de diepe pap sneeuw snel vast te zitten. Zoals ik op weg naar de kapper. Dick’s kleine auto is dan toch niet handig. We kwamen er op eigen kracht weer uit, en dat konden niet alle auto’s daar zeggen.

Dit weer was een welkome verrassing voor onze Spaanse vrienden die ik ophaalde van het vliegveld na hun home leave met kerst. Hun terugkomst werd daardoor veel leuker dan die van ons. Ze hebben het erg gewaardeerd. Als bedankje kreeg ik een mooie, moderne ketting uit Spanje. Volgende week zal ik hem dragen als we nog een nieuwjaarsborrel bij hun gaan. Het kostte ons heel wat moeite om een dag en tijd te vinden dat we allemaal kunnen.

Voor vanmiddag is er een slee rit met paard en wagen gepland door mijn vriendin Kim, maar hoe gaan we dat doen zonder sneeuw? Dick en Ivo gaan niet mee omdat ze weer moeten voetballen. Het kan daar reuze spannend zijn. Vorige week wisten ze van een grote achterstand terug te komen. Het werd gelijkspel met 6-6, maar ze hadden eigenlijk beter verdiend.