vrijdag 6 juni 2008

Verkleden

Gisteravond was er een discoparty georganiseerd door twee (Nederlandse) families die weggaan, helaas. Een onderdeel van het expatleven dat dus niet leuk is maar er wel bijhoort.
Als je voor zo'n feestje wordt uitgenodigd is het toch logisch dat je je kledingstijl aanpast. Echter wij waren de enige die er zo belachelijk uitzagen...
Het mocht de pret niet drukken. Gezellig mensen, lekker eten en lekker bier (home made), goede muziek en natuurlijk lekker dansen dan.
Vanochtend werden we al heel vroeg gewekt door een meisje dat zenuwachtig is voor de balletuitvoering. Dat was dus weinig slaap (zie klok achter ons). Vandaag moest ze al om 9.00u op de generale repetitie verschijnen. Haren in een knot met haarnet, schmink en haar gewone balletkleding. Hoe ze er verder uitziet als vlinder is ons onbekend want dat blijft geheim tot morgen op de uitvoering. Wat is ze toch al groot. Dat bleek helemaal toen ik haar zonder problemen kon achter laten in het theatertje om haar vervolgens drie uur later op te halen. Zowel de juf als Vera waren tevreden.

In de middag is Dick, abu Ivo, zijn op maat gemaakte dishdashya gaan ophalen bij de kleermaker. Hij was samen met collega Ahmed een echte gaan kopen. Alle ins and outs van de herenkleding in Koeweit zijn nu bekend. Want let wel dit is zo'n wit kleed volgens Koeweitse stijl, niet te verwarren met andere Arabische stijlen. De gutra (hoofddoek) verdiend nog wat oefening want ook dat mag niet zomaar op je hoofd gezet worden.