zaterdag 31 mei 2008

Op stap

Donderdagavond aan het begin van het weekend kon ik op stap naar een charity-eveving alleen voor dames. Charity is hier nodig omdat je niet via belasting kunt betalen aan goede doelen of sociale netwerken. Dus wil je wat doen voor de arme mensen hier zul je geld op een andere manier moeten inzamelen. Dit gebeurt nog al eens door feesten en partijen te organiseren. In dit geval was het alleen voor vrouwen omdat je voor een gemengd feest toestemming aan de regering moet vragen dus dit is makkelijker. We zouden met een hele groep gaan maar uiteindelijk bleven we met zijn tweeën over.
Downtown in een hotel zouden we een dansfeest hebben met groot buffet. Het buffet was heerlijk maar voor de rest liep alles zo'n beetje fout. Weinig publiek waarvan wij maar weinig mensen kenden, slechte muziek doordat de dj niet kwam opdagen (dat was ook een man) en een dansvloer met elementen die steeds grotere naden maakten. Tot overmaat van ramp won ik niets bij de raffle. Ik kreeg nog wel een interessant boek over Koeweit mee die ik kado kreeg van een Amerikaanse dame die het had gewonnen en zich afvroeg wat ze er mee moest doen. Typisch. Goed we hebben ons toch wel leuk vermaakt ondanks dit ik de "bob" was en dus niet de binnengesmokkelde wodka kon drinken.
De volgende dag zijn we lekker gaan relaxen aan het mooie zwembad bij andere Nederlandse expats en dat was gewoon heel gezellig.
Vanmiddag sluiten we ons weekend af met een verjaardagsfeestje voor de kinderen bij een klasgenootje van Vera. Dit alles bij de Engelse dominee die dan voor de gelegenheid verandert in een goochelaar. Het blijft interessant die verschillende contacten. Tussendoor is Ivo voor het laatst naar voetbal geweest, gaat hij verder met de voorbereidingen voor zijn examens op school en oefent Vera voor de balletuitvoering.