maandag 9 juni 2008

Door de zandstormen heen.


Het is echt verschrikkelijk die zandstormen. Hier een voorbeeld van wat Dick onderweg tegenkwam naar het werk. Het verkeer kwam hier stil te staan op de snelweg. Ze verwachten dat dit niet overgaat de komende maand !? Nog een reden om weg te gaan. Overigens is dit zeer uitzonderlijk en schijnt het te maken hebben met te weinig regenval in de winter en er zijn theorieën dat de militaire tanks in Irak veel zand doen opwaaien en dat in hogere luchtlagen brengt.
Hoe dan ook het is niet prettig.
Gisteravond bij het bezoek aan de voetbalwedstrijd tussen Kuwait en Syrië was er blijkbaar geen probleem voor de mannen. De warmte gaf ook geen problemen want het werd 's avonds laat gespeeld. Ondanks dat daardoor Ivo pas tegen middennacht op bed lag hadden ze plezier. Dick's collega Ahmed (tweede van rechts op de foto) had er ook plezier in om zijn westerse vriend met zoon mee te nemen. Ivo gaat zich hier wel echt thuis voelen want hij zei vanochtend meteen: we hebben gewonnen. Dat was pas om 8.30. Hij mocht van ons uitslapen want op school gebeurt niet meer zoveel. Vera ging ondertussen keurig mee met de buurvrouw naar school. Maar Ivo vond het niets dat ook hij eens een te laat briefje moest halen bij de portier. Wat is het toch moeilijk voor hem om eens iets stouts te doen op school.

Een hele dag thuisblijven kon niet (zoals velen al doen deze dagen) want hij moest meedoen met de einde jaars voorstelling: Jungle book, opgevoerd door Year 3 en 4. Ivo was wolf en had er zichtbaar plezier in. Papa had ook nog even vrij af kunnen nemen van het werk om in het publiek te zitten dus dat was helemaal geweldig. De buurvrouw was ook nog even komen kijken want ze zei dat ze uitnodiging van Ivo niet kon afslaan. Hij schijnt dat erg charmant gevraagd te hebben.

Dat is nou een echt iets leuks van Engels onderwijs. Toneel en muziek wordt echt aandacht aan besteed. Zou in Nederland ook wel mogen.